TAEKWON-DO
Home / 2023 / Sekce informujeme / Exhibiční předvánoční setkání
29.12.2023 / Vánoční exhibice Taekwon-Do a dobročinná sbírka ( plakát )

Exhibiční předvánoční setkání


Po roce jsme se opět sešli na Černém Mostě, tentokrát ve velké tělocvičně ZŠ Vybíralova, abychom společně zrekapitulovali rok 2023. Předvánoční období je hektické, ale přesto se vše podařilo a vystupující se nevešli vedle sebe na celou délku tělocvičny, tolik jich bylo :-)

Letos se nám povedlo naplnit přání z loňské exhibice - aby vystoupilo všech 7 našich tělocvičen. Postupně tak své ukázky předvedli holky a kluci z Černé Mostu, Petřin, Horních Počernic, Hloubětína, Velkých Přílep, Břevnova a Velké Dobré. Každá ukázka byla něčím jiná, zajímavá a hlavně pěkná. Přestože většinou vystupovali bílé až zelené pásky, které ještě nemají tak precizní techniku, tak bylo skvělé vidět jejich nasazení a chuť co všechno již umí.

Jednotlivá vystoupení byla prokládána dalšími vstupy vyšších pásků. Od modrých po černé, a tady už bylo na co koukat a valit oči. Doufám, že pro nízké pásky to byla motivace do dalšího cvičení, protože každý z těch našich černý pásků byl před pár lety tím zeleným, žlutým a bílým!

Posledním bodem bylo připomenutí vánoční klasiky Sám doma, resp. její inovovaná verze. Ale Harry, jdu do baráku nechybělo, takže vše v naprostém pořádku.

Závěr večera obstaralo vyhlášení našich nejúspěšnějších závodníků a závodnic:
- Jan Sekera - 1. místo mezi žáky, žákyněmi
- Hubert Skála - 3. místo celkově, 2. místo mezi seniory/seniorkami
- Tereza Simandlová - 1. místo mezi juniory/juniorkami, 2. místo celkově
- Jiří Novák - 1. místo celkově a 1. místo mezi seniory/seniorkami

Za zmínku stojí naprosto nicotné rozdíly na 7. až 9. místě. Tři body dělící tři závodníky jsou nevídané v historii našeho žebříčku.

Naše ukázka měla i letos tradiční charitativní téma. Společně jsme vybrali 6.910 Kč, které jsou již na transparentním účtu Maxíka. Pokud i vy chcete podpořit tohoto malého bojovníka, tak info najdete ZDE

Rok 2023 se chýlí ke svému konci. Byl to rok zajímavý, ale bohužel také trpký s ohledem na probíhající válečné konflikty ve světě a především v Evropě. Nesmyslnost lidského konání se nás, občanů České republiky, dotkla v předvánočním čase. Nicméně do roku 2024 hleďme s pozitivními myšlenkami - sport přináší radost. A my se budeme těšit na všechny naše aktivity, mezi kterými je například oddílové soustředění v Zákupech na začátku února, hromada soutěží s Mistrovstvím Evropy ve slovinském Koperu a hlavně přehršel tréninků. Vězte každý trénink, který odcvičíte se počítá a každý vynechaný vám bude chybět. A je jedno zda cvičíte pro radost, vyšší pásek nebo medaile ze závodů.

P.S.: Nezapomeňte kromě fotografií prohlédnout rekapitulační video za rok 2023 a sestřih celé exhbice. Oboje z produkce Alexe Macha!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14