TAEKWON-DO
Home / 2023 / Sekce závodíme / Evropský šampionát se blíží
12.4.2023 / 28. juniorské, 37. seniorské, 14. veteránské a 12. žákovské Mistrovství Evropy

Evropský šampionát se blíží


Od 17. do 24. dubna se uskuteční v italském Jesolu letošní Mistrovství Evropy žáků, juniorů, dospělých a veteránů. Český svaz Taekwon-Do ITF vysílá do bojů o cenné kovy 41 reprezentantů. Sonkal má tradičně velmi slušné zastoupení:

- Jiří Faltin bude obhajovat dva předchozí zlaté evropské šampionáty mezi veterány v sestavách I. dan a předchozí úspěšné vystoupení ve sportovním boji do 80kg. Jirka je rovněž členem veteránského týmu. Díky letošním změnám v soutěžních pravidlech nebudou mít naši veteráni tým na sestavy, který byl v posledních letech jen velmi těžko k poražení, ale věříme v úspěch v týmovém silovém přerážení.

- Jiří Novák se po několika letech vrací do národního týmu a bude jak členem týmu seniorů, tak i v disciplíně sebeobrana. Dále Jirka nastoupí k individuálním sestavám III. dan, sportovnímu boji nad 92kg a silovému přerážení.

- Hubert Skála si odbude evropskou premiéru mezi seniory a pokusí se navázat na loňské skvělé výsledky v juniorech (1. místo sestavy a 2. místo sportovní boj). Huberta čekají sestavy I. danů, sportovní boj do 78kg, speciální techniky, sebeobrana a další starty v týmových disciplínách.

- Tereza Simandlová si poprvé vyzkouší závodění mezi II. dany a bude navazovat na loňskou bronzovou medaili ve sportovním boji do 52kg. Cinkat to jistě bude i v týmových disciplínách s dalšími juniorkami!

- Ondřej Faltin bude opět soutěžit v sestavách juniorů I. dan, kde bude chtít vylepšit loňskou třetí příčku a také stejné umístění ze sportovního boje. Ondru čeká rovněž start v sebeobraně.

- Jakub Komárek je nominován do sportovního boje do 75kg, speciálních technik a čekají ho starty v týmu starších juniorů.

Do Itálie se vydá i trojice sonkaláků, která bude působit v zákulisí - mistr Ondřej Vrábel a Alex Mach budou pro Český svaz připravovat fotografie a videa z Mistrovství Evropy ve stejném rozsahu jako v předchozích letech. Vladimír Švanda si zopakuje práci pro pořadatelskou zemi jako fotograf. Můžete se těšit na spoustu fotografií, videí a příspěvků na svazových a našich sociálních sítích (Facebook, Instagram a YouTube).

Soutěž začíná ve středu 19. dubna a končí v neděli 23.

Fanděte a podporujte nejen sonkaláky, ale celý národní tým. Sdílejte a lajkujte naše příspěvky :-)
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14